INGREDIENTs

NATURALS

El secret d'un verdader sabó natural

Els ingredients dels sabons Capricho de Luna són ben coneguts (la gran majoria alimentaris), d'origen 100% natural i d'obtenció ecològica. D'aquesta manera, a banda de garantir la seva puresa i qualitat -i, per tant, el manteniment de totes les seves propietats-, es defensa l'agricultura sostenible, les condicions de producció justes i s'assegura el mínim impacte ambiental sobre els llocs d'origen.

OLI D'OLIVA

(Olea europaea)

La base de tots els sabons Capricho de Luna és sempre l'oli d'oliva verge extre ecològic. S'extrau directament de les olives mitjançant únicament processos mecànics de premsat en fred, motiu pel qual presenta un major grau de puresa i manté totes les seves propietats intactes.

L'oli d'oliva és antioxidant, hidratant, emol·lient i nutritiu, i participa en un percentatge variable en el sobreengreixat de la majoria dels nostres sabons.

OLI DE COCO

(Cocos nucifera)

L'altre gran ingredient és l'oli de coco verge ecològic.

S'extrau de la polpa premsada en fred de cocos frescos i madurats al sol per un breu període de temps. En l'elaboració ecològica no té lloc ni el refinat ni el blanquejat ni el desodoritzat. 

Forma part de tots els sabons com a base -juntament amb l'oli d'oliva verge extra- de la reacció de saponificació, i ajuda a obtenir una escuma agradable i untuosa.

OLI DE RICÍ

(Ricinus communis)

L'oli de ricí verge ecològic s'obté a partir del premsat en fred de les  llavors de ricí assecades.

Aporta estabilitat a l'escuma i és ric en vitamina E amb propietats hidratants, emol·lients i anti-arrugues. La seva riquesa en àcid ricinoleic ajuda a reduir la inflamació i a combatre els bacteris que causen l'acne, per aquesta raó es troba com a sobreengreixat al nostre sabó d'Argila i arbre del te. 

OLI DE DE ROSA MOSQUETA

(Rosa canina, Rosa moschata, Rosa rubiginosa)

L'oli ecològic de rosa mosqueta es pot extreure de les llavors de diferents tipus de rosers silvestres .

És un oli molt preuat per presentar principis actius relacionats amb la regeneració de la pell i l'estimulació de col·lagen i elastina, motiu pel qual, a banda de propietats suavitzants i hidratants, se li atorguen altres relacionades amb la prevenció de l'envelliment prematur i la millora de la cicatrització.

Es troba com a oli de sobreengreixat al sabó del mateix nom.

OLI D'AMETLLES DOLCES

(Prunus dulcis)

Aquest oli ecològic, i obtingut mitjançant la tècnica del premsat en fred del fruit de l'arbre de l'ametller, ofereix intactes totes les seves característiques. Les seves propietats humectants i suavitzants tenen un beneficiós efecte sobre la pell, recomanant-se especialment en casos de sequedat o deshidratació, tant d'aquesta com del cabell.

El sabó d'ametlles dolces ofereix l'engreixat amb aquest tipus d'oli.

OLI D'ARGÀNIA

(Argania spinosa)

L'oli ecològic d'argània prové del premsat en fred de les llavors del fruit de l'arbre del mateix nom, que es cultiva al Magreb del Marroc. 

Les tribus berebers l'utilitzaven com a protector de la pell davant els agents externs, i actualment també s'utilitza contra afeccions de la pell i les estries. La seva obtenció és competència exclusiva de les dones, ajudant la seva comercialització a la seva autosuficiència i educació.

El sabó de Civada i argània porta aquest valuós oli en el seu sobreengreixat.

CERA DE JOJOBA

(Simmondsia chinensis)

La jojoba, originària del sud dels Estats Units i del nord de Mèxic, és l'únic vegetal que produeix cera líquida. Aquesta concentra grans quantitats de ceramides, que promouen la hidratació profunda de la pell i de les fibres capil·lars. Aquest fet i la nutrició aportada augmenten el brillo i el volum del cabell, i fa que tingui un efecte regulador de les glàndules sebàcies i preventiu de la caspa.

Està especialment recomanat pel cabell sec, danyat o sense brillo, per la qual cosa es troba present, en la seva forma ecològica, en el xampú pel cabell normal-sec.

MANTEGA DE KARITÉ

(Butyrospermum parkii)

D'origen ecològic, és la pasta grassa que s'obté del premsat de la llavor de la nou de l'arbre africà. 

La mantega obtinguda és rica en vitamines i substàncies molt nutritives amb propietats humectants i emol·lients. Té un efecte positiu sobre les pells seques i madures, motiu pel qual és utilitzat per combatre els signes de l'envelliment, i sobre les més delicades.

Aquesta mantega es troba com a sobreengreixat en el sabó de Karité.

MANTECA DE CACAU

(Theobroma cacao)

Aquesta mantega ecològica és el greix sòlid procedent de la fava de cacau que s'obté durant el procés de fabricació de la xocolata, al ser separat de la massa de cacau mitjançant pressió. Destaca pel seu profund aroma a xocolata.

Conté una gran quantitat d'antioxidants que combaten els radicals lliures que condueixen al envelliment prematur.

És la mantega responsable del sobreengreixat del sabó de Cacau.

MONOI DE TIARÉ DE TAHITÍ

El Monoi de Tiaré és un oli exòtic utilitzat tradicionalment pels habitants de Tahití per les seves propietats suavitzants, hidratants i  protectores de la pell. És ric en vitamina E, que ajuda a combatre l'envelliment prematur.

L'utilitzat és d'origen ecològic i s'obté de la maceració de 200 flors de tiaré en un litre d'oli de coco amb cap ingredient més que una mica de vitamina E. És, per tant, molt superior a la resta d'olis comercials habituals, que n'empren únicament 12 i s'ajuden de perfums químics per emular la fragància encisadora de la gardènia d'aquesta illa de la Polinèsia francesa (Gardenia Tahitensis).

Les propietats del sabó homònim es deuen al sobreengreixat amb aquest oli.

ESPIRULINA

(Arthospira maxima i Arthospira platensis)

És un alga unicel·lular blau verdosa pròpia de llacs de zones tropicals i subtropicals que ja era utilitzada per maies i asteques. Reconeguda per tenir una riquesa important en proteines, vitamines i minerals, és considerada un super aliment.

Ajuda a la renovació dels teixits i té un efecte desintoxicant sobre la pell, a la que aporta nutrició, brillo i elasticitat.

Ecològica, es troba com a ingredient en el sabó d'edició especial "Carícia d'Andorra".

FARINA DE CIVADA

(Avena sativa)

La farina de civada ecològica és una de les farines més saludables que existeixen.

Se li atribueixen beneficis importants per a la pell, sobre tot en el cas de pells seques i sensibles.

Associa les seves propietats a les de l'oli d'argània en el sabó de Civada i argània.

MEL

La mel utilitzada és de les millors: l'obtinguda a les muntanyes andorranes d'una forma totalment natural gràcies a les abelles del país.

És l'únic ingredient d'origen animal de tots els utilitzats i, per tant, no apte per a vegans.

Té moltes vitamines i nutrients, i presenta importants beneficis per a la pell com a antioxidant, regenerador cel·lular i exfoliant. A banda, és coneguda per la seva acció antibacteriana, que la fa especialment interessant en la complexa lluita contra l'acne.

Es troba present al sabó de Mel i canyella i en el de Cafè i mel.

ALOE VERA

(Aloe barbadensis)

El suc d'aloe vera prové de les fulles d'una planta suculenta procedent originàriament d'Àfrica.

Des de l'antiguitat s'ha utilitzat per les seves propietats hidratants, protectores i reparadores de la pell, devent-se distinguir de la polpa, quin ús directe i continuat pot produir sequetat.

El que es fa servir és Bio d'elaboració en fred (no pasteuritzat), de forma que conserva al màxim les seves propietats.

D'obtenció ecològica, s'utilitza com a substitut de l'aigua en el procés d'elaboració del sabó d'Aloe Vera.

CAFÈ

(Coffea arabica)

S'utilitza cafè molt torrat de forma natural i d'origen ecològic. Donat que el seu cultiu està vinculat a la història i al desenvolupament de molts països, es vetlla perquè la producció es faci de forma responsable i sostenible a través del respecte pels estàndards relacionats.

Se li atorga un efecte desintoxicant sobre la pell, així com antioxidant i exfoliant. 

Substitueix l'aigua en el sabó de Cafè i mel, on les seves partícules acuen com a exfoliant.

OLI ESSENCIAL DE LAVANDA

(Lavandula angustifolia)

Oli 100% pur i ecològic procedent de la destil·lació al vapor de l'herba i de les flors de la lavanda, una planta completament aromàtica.

Té un efecte calmant i purificant, sent apte per a la cura de tot tipus de pells.

Es troba al sabó de Lavanda.

OLI ESSENCIAL DE ROSA DE DAMASC

(Rosa damascena)

Oli 100% pur obtingut de la destil·lació per vapor dels pètals de la rosa de Damasc o rosa de Bulgària, dels quals es necessita una gran quantitat. 

Especialment indicat per a la pell seca i madura, té una exquisida fragància.

Es troba present al sabó de Rosa mosqueta per aportar la fragància de les roses al sabó elaborat amb l'oli de les llavors d'aquesta rosa silvestre, completant les seves excepcionals propietats.

OLI ESSENCIAL DE CEDRE

(Cedrus atlantica)

Oli ecològic 100% pur originat amb la destil·lació al  vapor de la fusta, les soques i les serradures d'aquest arbre.

Els antics egipcis utilitzaven l'obtingut del cedre del Líban per embalsamar i en la preparació de cosmètics i perfums. Actualment l'utilitzen els monjos tibetans en la medicina tradicional i com a encens als seus temples.

Té un efecte positiu en la lluita contra el greix, l'acnè i la caspa, calmant les irritacions de la pell.

Es troba al sabó del mateix nom.

OLI ESSENCIAL DE PI SILVESTRE

(Pinus sylvestris)

Oli 100% pur i ecològic obtingut de la destil·lació al vapor de les fulles d'aquesta conífera pròpia dels ambients de muntanya de l'hemisferi nord. 

S'utilitza en massatges per tractar la mala circulació i combatre l'artritis, el reumatisme i els dolors musculars i articulars.

La seva acció estimulant, que contraresta el cansanci i l'estrés, es pot disfrutar al sabó d'edició especial "Carícia d'Andorra".

OLI ESSENCIAL DE GINEBRÓ

(Juniperus communis)

Oli ecològic 100% pur obtingut per la destil·lació al  vapor dels fruits d'aquest arbust propi de les regions fredes i muntanyoses.

D'acció estimulant i antisèptica, s'utilitza per tractar afecciones de la pell com l'acné i els èczemes. L'aplicació tòpica també es relaciona amb l'alleujement del dolor articular i muscular, sent considerat útil per combatre l'artritis i el reumatisme.

Present com a ingredient al sabó edició especial "Carícia d'Andorra".

OLI ESSENCIAL DE MENTA

(Mentha piperita)

Oli 100% Bio obtingut de la destil·lació al vapor de les fulles d'aquesta planta herbàcia procedent d'Europa. 

Aquest oli essencial té una fragància refrescant i és un dels més antics que es van utilitzar en medicina. 

Ajuda a retenir l'humitat i a lluitar contra l'envelliment prematur.

Al mentol se li atorguen propietats vasodilatadores que es relacionen amb la lluita contra la caiguda del cabell.

Està present en el xampú per cabell normal-sec.

OLI ESSENCIAL DE ROMANÍ

(Rosmarinus Officinalis)

Oli essencial ecològic 100% pur resultat de la destil·lació al  vapor de les fulles d'aquesta planta d'origen mediterrani.

Es considera un dels estimulants capilars més complets, millorant l'estructura del cabell i augmentant el seu brillo. També es relaciona amb la prevenció de la seva caiguda i la regulació de la producció de greix.

És un dels ingredients del xampú per a cabell normal-sec.

OLI ESSENCIAL DE TIMÓ

(Thymus vulgaris)

Oli ecològic 100% pur procedent de la destilació al vapor de la flor fresca o parcialment seca juntament amb la part superior de la planta.

L'oli ja s'utilitzava en l'enbalsament en l'Antic Egipte. 

Té propiestats antibiòtiques i fungicides, i en massatges es considera adequat per tractar dolors musculars i els derivats del reumatisme i l'artritis.

Es troba al xampú per a cabell normal-sec.

OLI ESSENCIAL DE TARONJA DOLÇA

(Citrus sinensis)

Oli ecològic 100% pur extret per pressió en fred de la pell dels fruits de taronja.

Té propietats depurants i purificants, a més d'una acció revitalitzant, refrescant  i energitzant gràcies a la seva alta nota aromàtica​.

Present al sabó "Caliu", una edició especial pel Nadal.

OLI ESSENCIAL DE LLIMONA

(Citrus limonum)

Oli ecològic 100% pur obtingut per pressió en fred de la pell fresca d'un fruit originari de Xina i cultivat a tot el món.

Usat des de l'antiguitat té propietats refrescants i vigoritzants, i està especialment indicat per a la pell grassa i amb problemes d'acne.

Està present en el sabó d'Aloe vera, que completa amb el seu refrescant aroma.

OLI ESSENCIAL D'ARBRE DEL TE

(Malaleuca alternifolia)

Oli ecològic 100% pur obtingut per destil·lació al vapor de les fulles de l'arbre originari d'Austràlia.

Els aborígens l'utilitzaven per tractar diferents malalties.

Se li reconeixen propietats antisèptiques i antifúngiques que ajuden a protegir la pell.

Complementa l'acció de l'Argila verda en el sabó d'Argila verda i arbre del té.

CACAU EN POLS 

(Theobroma cacao)

D'origen ecològic, és el producte que s'obté de l'espellofat, fermentat, mòlta, torrat i reducció de mantega del gra sencer del cacau (la principal diferència amb la xocolata és la major reducció de la mantega).

Se li atorguen grans propietats antioxidants i un efecte hidratant, a més d'una acció contra les inflamacions de la pell i, per tant, contra l'acne.

Es troba present en el sabó de Cacau.

CÚRCUMA 

(Cúrcuma longa)

La cúrcuma és l'extracte de l'arrel d'una planta de la família del gingebre que s'utilitza habitualment com a espècia.

Se li atorguen propietats antioxidants, antifúngiques i antibacterianes.

De cultiu ecològic, és un dels ingredients del sabó de Mel  i canyella, ajudant a potenciar el seu efecte purificador i regulador de l'acné i el greix.

CANYELLA 

(Cinnamomum verum)

La canyella és l'espècia provinent de l'escorça interna obtinguda mitjançant el pelat i fregat de les branques d'un arbre procedent de Sri Lanka. 

En cosmètica se li atorguen propietats astringents, antisèptiques i antioxidants.

L'utilitzada és ecològica i es  troba en el sabó de Mel  i canyella, potenciant l'acció purificadora i reguladora de la pell grassa, i en l'edicíó especial de Nadal, "Caliu".

PAPRIKA DOLÇA 

(Capsicum)

La paprika s'obté de l'assecat i mòlta de diverses varietats de pebrot vermell.

Se li atorguen propietats antibacterianes, i la seva mol·lècula capsaicina es relaciona amb la reducció del picor en algunes afeccions de la pell.

En la seva versió ecològica s'utilitza com a ingredient en el sabó de Rosa mosqueta.

CLAU D'OLOR

(Syzygium aromaticum)

L'espècia anomenada clau d'olor són els botons florals secs d'un arbre nadiu d'Indonèsia.

És ric en una substància anomenada eugenol, amb propietats analgèsiques, antiinflamatòries i antibacterianes.

L'utilitzat és d'origen ecològic i està present a l'edició  especial de Nadal "Caliu".

GENGIBRE  

(Zingiber officinale)

El gengibre és una arrel procedent de la Xina utilitzada habitualment com a espècie culinària.

És rica en components antioxidants que ajuden a combatre l'envelliment de la pell, a més, d'estimular el flux sanguini i afavorir l'eliminació de toxines.

El gengibre emprat és ecològic, i es troba a l'edició  especial "Caliu".

BOLENG ROIG

(Alkanna tinctoria)

L'arrel s'utilitza mòlta i és 100% natural i està lliure de cap additiu.

Tradicionalment s'ha fet servir per tractar afectacions de la pell com ferides, esquerdes o cremades, ja que se li atorga una acció cicatritzant. També té un principi colorant.

És un dels ingredients del sabó de Cedre.

ARGILA BLANCA 

(Caolin)

L'argila blanca és la substància mineral d'origen natural més dolça amb la pell. La utilitzada és 100% natural, secada al Sol i no irradiada.

S'utilitza des de l'antiguitat amb fins terapèutics, i té un gran poder absorbent, a més de ser un excel·lent antisèptic.

Forma part dels ingredients en els sabons d'Aloe vera, Civada i argània, Mel i canyella, Monoi de Tiaré de Tahití i Rosa Mosqueta. 

ARGILA VERDA

(Illita)

L'argila verda és un substància mineral d'origen 100% natural.

Es caracteritza per les seves propietats desinfectants, desintoxicants, depuratives i calmants, que s'han aprofitat des de l'antiguitat.

Està present en els sabons d'Aloe vera i Argila verda i arbre del te, completant les característiques dels olis essencials en el tractament de les pells grasses.

VITAMINA E

La vitamina E utilitzada és 100% natural i d'origen totalment vegetal, sent obtinguda a  partir del blat (Triticum vulgare), especialment ric en d-alpha-Tocopherol.

És l'antioxidant utilitzat en la conservació dels sabons, però el percentatge en el qual s'incorpora la converteix en un ingredient actiu per a la pell.

Se li atorguen propietats en relació a la seva nutrició i hidratació, a més d'una acció en relació a combatre el dany provocat pels radicals lliures.

Està present en tots els sabons.